Oculos landet storkontrakt med Gina Tricot

Oculos landet storkontrakt med Gina Tricot

>- Gina Tricot blir vår største nordiske kunde og vi befester dermed vår allerede sterke posisjon innen nordisk retail og detaljvarehandel, sier kommersiell direktør og partner Truls Røise i Oculos som er svært fornøyd etter å ha vunnet kontrakten i hard konkurranse med flere andre tilbydere.

 

– Kontrakten omfatter utvikling og drift av Gina Tricot sitt nye lojalitetsprogram i 5 land. Dette innebærer å bygge aktiviteter og strukturer for å knytte kundene sterkere til merkevaren Gina Tricot. Konkret er det snakk om verktøy og leveranser knyttet til dialog gjennom e-post, mobil, sosiale medier, re-targeting og ikke minst, aktiviteter i butikk og på nett, forklarer Røise.

 

Endret kundeadferd
– Gina Tricot ligger langt fremme i å forstå kundeadferd og endringer i denne som følge av den sterke digitale utviklingen. Med Oculos´ spisskompetanse på anvendelse av teknologi i kombinasjon med kommunikasjonsaktiviteter, skal vi jobbe hardt for å dra merkevaren videre med fokus på økt topplinjevekst og styrket engasjementet og lojalitet hos kundene, sier Røise og legger til;

 

– Oculos tar teknologi og virkemidler ned på et praktisk forretningsnivå og arbeider etter KPI’er og resultatmål som kundene er opptatt av. I en tid hvor konkurransen om kundene hardner til, blir det viktig å effektivisere markedsføringen og således skape større forutsigbarhet i ressursbruk knyttet til markedsmidlene.

 

Oculos ledende i Norden
Head of CRM, på Gina Tricot Thomas Thorén sier at satsningen på kundelojalitet blir svært viktig for Gina Tricot fremover.

 

– Vi har i vår businessplan identifisert en rekke faktorer for videre vekst, og kundeklubb og kundelojalitet er en viktig del av det. Dette er et ganske nytt område for oss å arbeide med, og det er da også bakgrunnen for at jeg er ansatt, forklarer Thorén som leder en avdeling med to nyansatte, i tillegg til at de henter betydelige ressurser fra både den resterende markedsavdelingen og it-avdelingen.

 

Kundeklubben er en del av et større prosjekt med flere søsterprosjekter som er omnichannel-relatert, og der Gina Tricot skal bygge en enhetlig og helhetlig kjøpsopplevelse for sine kunder hvor man knytter både det digitale og det fysiske tettere sammen. I tillegg er målet å videreutvikle og forbedre kundeservicen for sine kunder. Og ambisjonene for dette arbeidet er betydelig:

 

– Gjennom å finne ut mer om kundeatferden, knytte oss tettere til kunden og yte bedre service, vil økt kundelojalitet bli en viktig faktor for å oppnå vår planlagte omsetningsøkning, sier Thorén.

 

Oculos vant kontrakten i konkurranse med alle de ledende CRM-selskapene i Norden, blant annet fordi de har den programvaren som passer Gina Tricot best.

 

– Oculos har teknologisk støtte for en digital markedsføring som passer oss. De leverer et komplett produkt for våre behov og dekte hele spekteret av våre kravspesifikasjoner. At de også var fremoverlent og utstrålte et fantastisk engasjement og en solid kompetanse som synliggjorde veldig dyp og bred kunnskap om CRM, betydde selvsagt også mye. Sammen med Oculos skal vi utvikle oss og legge til rette for fremtidens handel og lojalitet hos våre kunder, avslutter Thorén.

 

Multikanal-attraksjon
Et større kundeteam med ressurser fra Norge og Sverige vil være involvert i leveransen.

 

– Vi deler arbeidet inn i ulike faser og det er derfor vanskelig å si hvor stor totalverdien på kontrakten vil bli. Det kontraktsmessige fokuset er rettet mot teknologi, drift av kundedatabase og rådgivning knyttet til utnyttelse av digital kundedialog, der Oculos skal være et instrument for å realisere gevinst hos kunden. Kontrakten vil omfatte opp mot 5-6 ulike delleveranser mot point of sale, så vel som nettbutikk, epost og sosiale medier, sier Røise og fortsetter;

 

– Vi skal bygge et sømløst univers av både den digitale og fysiske kundereisen der vi tenker multikanal-attraksjon, og der kundene ikke bare skal belønnes gjennom kjøp, men også gjennom andre aktiviteter og bidrag som er med å styrker merkevaren og preferansen til Gina Tricot.

 

Oculos sterk på retail Oculos har lang og bred erfaring i fra å jobbe med retail og detaljvarehandel, hvor kontrakten med Gina Tricot i Sverige er viktig for å kunne skalere for videre vekst og posisjonering i det svenske retail-markedet.

 

– Gina Tricot er vår andre store kunde i Sverige. Den første var Akademibokhandelen med sine 260 butikker. Av andre kjente kunder Oculos arbeider med innen utvikling av lojalitetskonsepter finnes Gresvig, Nille, Plantasjen, Kid, Euronics, Kozmos og Bilxtra butikkene, avslutter Røise.

 

For ytterligere informasjon og eventuelle spørsmål vedrørende denne pressemeldingen kan følgende kontakes;

 

Tom Orvei, CEO Mob +4748070454 tom@oculos.no 
Truls Røise, Kommersiell direktør og partner Mob +4790665909 truls@oculos.no 

badge 2014 - Gull - Max Marketing Mix
Pepsi-MAX/ G-Sport
Integrert kampanje
badge 2013 - Gull - Max Marketing Mix
Plantasjens kundeklubb
Lojalitetsprogram
badge 2014 - Sølv - Max Marketing Mix
Nille-klubben
Lojalitetsprogram
badge 2015 - Bronsje - Max Marketing Mix
G-Sport/G-MAX Julekalender 2014
Enkeltarbeid