PERSONVERNERKLÆRING

1 Innledning

Vi er opptatt av at du skal ha tillit til oss og hvordan vi behandler dine personopplysninger.  I denne personvernerklæringen forklarer vi derfor hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern.

Oculos.no og medfølgende tjenester eies og driftes av Oculos AS Org nr 980 393 011, Holbergsgate 21, 0166 OSLO.

2 Om personopplysninger og regelverket

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan for være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse og IP-adresse.

All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. Det er Oculos som er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med lovens regler. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.

3 Deling av opplysninger

Vi deler i utgangspunktet ikke personopplysninger med andre selskap, med unntak av til samarbeidspartnere som trenger opplysningene for å kunne levere tjenester til oss. Dersom vi utleverer personopplysninger, inngår vi avtaler med de aktuelle tredjepartene som begrenser deres anledning til å bruke opplysningene.

Vi vil også kunne utlevere opplysninger i enkelttilfeller pålagt ved lov, eksempelvis til offentlige myndigheter dersom det er mistanke om lovbrudd.

4 Administrering av personopplysninger

Du kan selv påvirke hvilke personopplysninger vi skal ha om deg og hvordan vi skal bruke disse. Du kan gjøre dette ved å kontakte oss, se punktet kontakt oss for mer informasjon.

Hvis du oppdager feil i opplysningene vi har om deg, kan du selv endre dette i innstillingene eller ved å ta kontakt med oss slik at vi kan rette opp i dette. 

5 Særlig om markedsføring i e-post og SMS

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev vil vi bruke din epostadresse til å sende deg nyhetsbrev, og kan også bli brukt av oss på Facebook, Google og andre plattformer for å vise deg tilpassede digitale annonser. E-posten vil aldri gis ut eller brukes til noe annet enn disse formålene.

Velger du å si melde deg av nyhetsbrevet fjernes din e-postadresse og annen tilhørende informasjon.

6 Endringer av personvernerklæringen

Vi vil med jevne mellomrom kunne oppdatere eller endre personvernerklæringen. Ved større endringer vil vi informere om dette.

7 Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om vår personvernerklæring eller om vår bruk av personopplysninger, ta gjerne kontakt med oss på post@oculos.no

 

 

COOKIE POLICY

1 Hva er Cookies eller informasjonskapsler

Her finner du informasjon om hvilke informasjonskapsler, cookies og andre sporingsmetoder betyr for deg og hvordan de berører deg.

Ved å bruke våre nettsider samtykker du til at vi kan spore deg gjennom din nettleser ved bruk av informasjonskapsler, pixler eller andre metoder. Dette er standardteknologi som stort sett alle nettsider bruker i dag. Den er ikke skadelig og kan ikke inneholde virus. Det den gjør er å lagre informasjon fra nettstedet, eksempelvis når du besøkte oss sist eller data du har tastet inn i et bestillingsskjema. Det er en informasjonskapsel som gjør at nettstedet vårt for eksempel husker hvilket språk du foretrekker eller hvordan du logget å sist og legger dette som standard valg for deg.

Vår nettside benytter informasjonskapsler for å gi deg som besøker oss tilgang til forskjellige funksjoner og egenskaper som kan lette din bruk av vårt nettsted. Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres i datamaskinen din sin nettleser når du besøker en nettside, og ved senere besøk kan disse hentes fra nettleseren for ulike applikasjoner.

Dette har flere hensikter:

  • presentere relevant innhold
  • huske innstillinger / aktiviteter / handlinger gjort på siden
  • gi oss statistikk for å forbedre brukeropplevelsen
  • sørge for at brukere som ikke er interessert unngår å bli eksponert

De fleste moderne nettlesere (Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Opera, etc.) er innstilt på å akseptere cookies automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at cookies ikke blir akseptert. Svært mange nettsider vil ikke fungere optimalt om du ikke aksepterer cookies.

For mer informasjon om hvordan du kan skru av informasjonskapsler i nettleseren din anbefaler vi Nettvett.no (https://nettvett.no/slik-administrer-du-informasjonskapsler/)

2 Formål for behandlingen

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler for følgende formål:

  1. Analyse av hvordan hjemmesidene benyttes
  2. Skreddersøm av innhold basert på hvordan bruk av nettstedet
  3. Markedsføring i digitale kanaler (Facebook, LinkedIn og Google)
  4. Sikre kvalitet i brukeropplevelse:
    1. I størst mulig grad nå ut til relevante publikum.
    2. Unngå å eksponere de som ikke ønsker markedsføring fra oss

3 Oversikt over informasjonskapsler som brukes

Informasjonskapslene har til hensikt å registrere data. Dataen defineres som handlinger. En handling er aktivitet på nettstedet, som i forkant er definert for å kunne registreres. Vi deler slik handlinger opp i 2 segmenter:

Ikke identifiserbare handlinger

Dette er handlinger som:

  • sidevisninger,
  • tid på side,
  • scrolldybde på side,
  • klikk på knapper/lenker,
  • påbegynte og gjennomførte aktiviteter uten identifisering som feks:
    • quizer
    • kalkulatorer
    • spørreundersøkelser
    • menyvalg

Identifiserbare handlinger

  • utfylling av skjemaer med kontaktinformasjon
    • nedlastning mot epost
    • nedlastning mot telefon
    • chat samtale
    • kontaktskjema
  • logg inn i brukersystemer

spesifikke handlingsmønstre som tillater sannsynlig identifikasjon (handlingsløp med spørsmål og svar med predefinerte svar som ved hjelp av kvalifisering kan sannsynliggjøre manuell identifikasjon)

Både internt, og gjennom tredjepartsleverandør så samler vi inn besøksdata med sporing fra Google, Facebook og Linkedin. Vi har egen databehandleravtale i med alle våre leverandører som håndterer data på våre vegne.

Informasjonskapsler fra Google

_utma

Informasjonskapselen registrerer hvor mange ganger du har vært inne på våre sider. Brukes i sammenheng med Google Analytics for å skille mellom brukere og økter. Cookien opprettes når javascript-biblioteket aktiveres og det ikke allerede finnes en utma-cookie. Cookien oppdateres hver gang data sendes til Google Analytics. Utløpsdato: 2 år fra opprettelse/oppdatering. Utgår når nettleseren lukkes.

_utmt

Informasjonskapselen kontrollerer antall forespørsler. Brukes i sammenheng med Google Analytics. Brukes for å begrense forespørselsraten. Utløpstid: 10 min

_utmb

Brukes i sammenheng med Google Analytics for å angi nye økter/besøk. Cookien opprettes når javascript-biblioteket aktiveres og det ikke allerede finnes en utmb-cookie. Cookien oppdateres hver gang data sendes til Google Analytics. Utløpsdato: 30 min fra opprettelse/oppdatering.

_utmc

Interoperabilitet med urchin.js sammen med __utmb.

_utmz

Lagrer trafikkilden eller kampanjen som forklarer hvordan brukeren nådde siden.

_ga

Benyttes til å skille mellom brukere. Utløpstid 2 år.

_gid

Benyttes til å skille mellom brukere. Utløpstid 24 timer.

_gat

Benyttes til å vurdere forespørselrate. Utløpstid 10 minutter.

Facebook tracking pixel

Facebook Tracking pixel er et script og/eller en fil, som provoseres til å sende et signal til Facebook sitt statistikk system hver gang en handling gjøres på sider der haslelinje sin tracking pixel er installert korrekt, og i Facebook sine systemer og annonsenettverk (Facebook Audience Network)

Facebook custom audience sorterer anonymiserte brukere inn i publikum som er forhåndsdefinert av handlinger utført på siden.

Facebook custom audience beholder en del ikke identifiserbare egenskaper som:

  • alder
  • kjønn
  • region
  • enheter (mobil / pad / datamaskin)
  • operativsystem

Det er ingen begrensning på hvor mange publikum en bruker kan lagres i.

Facebook custom audience kan kun fungere der Facebook tracking pixel er installert. I tilfellet gjelder dette nettsiden og alle subdomener.

Instagram

Facebook custom audience sporer hendelser på annonser i Facebook egne systemer og på nettsteder med Tracking pixel installert, men ikke i Facebook Audience Network.

Facebook Custom Audience lagrer informasjon fra nettstedsbesøk i 180 dager, og besøk på vår Facebook side i 365 dager. For hvert nye besøk, så går bruker inn i en ny full periode på hhv 180 eller 365 dager.

Linkedin

Linkedin Insight pixel er et script og/eller en fil, som provoseres til å sende et signal til Linkedin sitt statistikk system hver gang en handling gjøres på på sider der tracking pixel er installert, samt i Linkedin sine systemer og annonsenettverk (Linkedin Audience Network)

Linkedin Insight pixel samler og sorterer informasjon om anonymiserte brukere- Linkedin Insight pixel beholder en del ikke direkte identifiserbare egenskaper som:

  • alder
  • kjønn
  • stilling
  • jobberfaring
  • arbeidsplass
  • arbeidsplassens lokasjon

Det skal presiseres at denne informasjonen reguleres av Linkedin sine egne brukervilkår, og denne informasjonen er kun tilgjengelig som anonymiserte tall i Linkedin sitt annonsesystem